Izlemt par labu kādam tālākam izbraucienam kopā ar ģimeni vai aktivitātēm svaigā gaisā mēdzam ne tikai vasarā, bet arī ziemā. Gada aukstākais periods vilina notraukt putekļus no slēpošanas ekipējuma vai nedēļas nogalē apmesties kādā kalnu namiņā. Ņemot vērā, ka liela daļa atpūtnieku dod priekšroku uz savu izvēlēto galamērķi doties ar auto. Eiropas Patērētāju centru tīkls (ECC-Net) ir apkopojis informāciju par to, kas ziemas laikā būtu jāņem vērā, apceļojot Eiropas valstis, Norvēģiju un Islandi izmantojot automašīnu.

Laika posmā no 1. decembra līdz 1. martam Latvijā visiem transportlīdzekļiem ir jābūt aprīkotiem ar riepām, kas piemērotas braukšanai ziemas apstākļos. Tomēr prasības transportlīdzekļu aprīkošanai braukšanai šādos apstākļos dažādās valstīs var būt atšķirīgas.

Lai nenonāktu nevēlamās situācijās, pirms došanās uz ārzemēm ar savu vai īrētu transportlīdzekli ir svarīgi iegūt informāciju par attiecīgo valstu prasībām. Piedāvājam iepazīties ar apkopotu informāciju par ziemas riepu un ziemas aprīkojuma izmantošanas ierobežojumiem un prasībām 30 valstīs.

Piemēram, daži fakti no ziņojuma vēsta, ka:

  • Ziemas riepu lietošana ir obligāta un noteikta ar likumu Igaunijā, Somijā, Latvijā, Slovēnijā, Bulgārijā un Zviedrijā.
  • Ziemas riepu nomaiņa ir obligāta, iestājoties noteiktiem laika apstākļiem, Vācijā, Austrijā, Horvātijā, Luksemburgā, Norvēģijā, Rumānijā, Slovākijā un Čehijā.
  • Ziemas riepas ir obligātas gadījumos, ja to pieprasa ceļa zīme, Spānijā, Francijā un Itālijā.
  • Ziemas riepas nav obligātas Beļģijā, Kiprā, Grieķijā, Ungārijā, Maltā, Portugālē, Nīderlandē, Dānijā, Īrijā, Islandē, Lietuvā, Polijā un Apvienotajā Karalistē

Plašāka informācija par ziemas riepu izmantošanu Eiropas Savienībā, Islandē un Norvēģijā

TwitterFacebook